dimarts, 24 d’abril del 2012

L'Aula de Teatre UdG us presenta el nou espectacle d'enguany:


EL MÓN ÉS COM UN ESCENARI


Dia: dijous 3 de maig
Hora: 21 h
Lloc: Sala La Planeta de Girona
Preu: 3 euros
Més informació a www.laplaneta.net




Com cada any l’Aula de teatre de la UdG i gràcies a la col·laboració de la Sala la Planeta, presenta el seu nou taller. La funció d’aquest any està feta de petits fragments de les grans obres de Shakespeare ( Romeu i Julieta, Cleòpatra, Macbet, Hamlet, ). Grans textos per a petits actors i grans persones.
El teatre s’inspira en el món, é s el seu mirall. Shakespeare com a gran observador de la naturalesa humana sovint compara l’escenari i la vida.
Hi ha un text que també ens hauria agradat presentar, però per raons de temps no l’hem pogut afegir a l’espectacle. Aquest text és un fragment de l’obra de Hamlet en el qual Shakespeare fa una lliçó de teatre totalment actual. I aquest és el miracle: avui podem dir el mateix que ell  deia fa 500 anys.
Aquí teniu la lliçó de Shakespeare als actors.

Hamlet (als actors):
Harmonitza el gest amb la paraula i la paraula amb el gest, amb aquesta observació especial: no desbordis la modèstia de la Natura, perquè qualsevol exageració s'allunya dels propòsits del teatre, que ha tingut i té encara la finalitat d'oferir un mirall a la naturalesa, mostrar a la virtut la seva pròpia imatge, a cada època i generació la seva forma i el seu estil propis. Ara bé: Si això s'exagera o s'amorteix, per més que faci riure els que no hi entenen, entristeix els que tenen seny, i la censura d'un d'aquests us ha d'importar més que tot un temple ple dels altres. Ah, he vist actuar comediants- i n'he sentit lloar d'altres- que, per no dir-ho d'una manera profana, sense tenir accent ni gesticulacions cristianes, ni paganes, ni tan sols humanes, es movien estufats i bramaven de tal manera que em feien pensar que havien estat creats per aprenents de la natura que no en sabien gaire, perquè imitaven la humanitat d'una manera totalment inhumana.

Actors:
Ariadna Cateura
Isidre Fàbrega
Joana Escobet
Marta Carbonell
Marta Palomeras
Meritxell Torres
Pau Batchelli
Pau Seguí

Dramatúrgia:
Mercè Mas
Salvador Oliva

Traduccions:
Salvador Oliva

Direcció:
Mercè Mas